Expositie van 27 januari 2019 t/m 14 februari 2019

Roos van der Meijden & Mieke Robben

schilderijen

“Het spel van licht en schaduw, de sfeer van het licht op een bepaald moment van de dag. Het vangen van een indruk van één klein moment in kleur en penseelstreek blijft een eindeloze uitdaging”.

Roos van der Meijden (1979) is realistisch schilder met klassieke kenmerken in haar werk. Maar wie langer kijkt zal zien dat haar werk ook door de moderne tijd en materialen beïnvloed is. Met olieverf en acrylverf borduurt zij voort op principes van de oude Hollandse schilderkunst, die ze combineert met haar eigen inzichten en kleuren.

“Al tijdens mijn opleiding raakte ik geïnteresseerd in de manier waarop de omgeving zich kan reflecteren in water en hoe de golfbewegingen het licht weerkaatsen. In de loop der jaren kwamen verschillende onderwerpen voorbij, maar reflecties blijven inspireren.”

Roos van der Meijden is in 2001 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag aan de afdeling grafiek. Zij maakte in die tijd vooral kleurenetsen waarvoor zij in 2001 de Allianz Grafiekprijs won. In 2008 heeft zij de overstap gemaakt naar het schilderen. Dit werd in 2011 beloond met de eretitel Talent van het Jaar in de verkiezing Kunstenaar van het Jaar. Sindsdien mag zij zich ieder jaar rekenen tot de 25 meest populaire kunstenaars in deze verkiezing.

Roos van der Meijden exposeert samen met Mieke Robben.

 

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 27 januari om 15.00 uur.